Kaip išsirinkti nivelyrą?

Prieš keliasdešimt metų nivelyrai buvo žinomi tik tam tikros srities specialistams. Jie turėjo būti pabaigę specialius mokslus geodezijos srityje arba turėjo būti baigę statybų studijas. Šiuo metu nebereikia baigti mokslų tam, kad dirbti su nivelyro prietaisu, o jo panaudojimas yra labai platus, todėl net ir namuose juo gali naudotis daugelis.

Laikai keičiasi, o kartu su tuo keičiasi ir technikos panaudojimo galimybės. Šiuo metu nivelyras nors ir sudėtingesnis, nei, pavyzdžiui, prieš kelis dešimtmečius, tačiau naudojimasis jais vis paprastėja, todėl nereikia specialių mokslų. Dabar kiekvienas, kuriam reikalingas nivelyro atliekamas darbas, gali juo pasinaudoti. O naudotis juo galima tiek atliekant sudėtingus matavimus, tiek ir atliekant pačius paprasčiausius darbus namuose, kaip, pavyzdžiui, naudoti lazerinį gulsčiuką. Taigi, kiekvienas žmogus, kuris nori namuose atlikti remontą ir viską atlikti tinkamai, gali be didelio vargo palengvinti darbus pasinaudojant nivelyru.

MatavimaiRenkantis tinkamą nivelyrą reikia žinoti, kad yra automatiniai ir mechaniniai. Jie skirstomi pagal niveliavimo mechanizmus. Jeigu tai mechaninis nivelyras, tai sureguliuoti reikės patiems su šonuose esančiais gulsčiukais. Tuo tarpu automatinis nivelyras nereikalauja atlikti tokio darbo, nes viską išgulsčiuos pats t.y. automatiškai. Beje, reikia žinoti, kad automatiniai kainuos brangiau, nei mechaniniai, tačiau naudotis patogiau automatiniu, o ir rezultatai bus tikslesni automatinio, o ne mechaninio nivelyro.

Toliau skaityti „Kaip išsirinkti nivelyrą?”