Ar lengva pastatyti daugiabutį?

Pažvelgus, kaip vyksta naujos statybos Užupyje, kyla minčių: ar lengva taip statyti? Apskritai, ar lengva pastatyti daugiabučius, naujus būstus Vilniuje? Atsakymas turi įvairių aspektų.

Sklypo pirkimas

Gatvė UžupyjeVisų pirma, norint investuoti į Nekilnojamąjį turtą ir pastatyti kažkokius naujus namus, reikia investuoti į patį sklypą. Yra skirtumas, ar sklypas bus perkamas kur nors Avižieniuose, ar Paupyje, Užupyje. Veikiausiai Avižieniuose ar kitame priemiestyje tektų pirkti sklypą kotedžams, nuosaviems namams. Ten apsigyventų jaunos šeimos, džiugiai žinančios, kad kvartale ir daugiau gyvena tokių šeimų. Tačiau miesto centre nuosavų namų su sklypais nepadarysi, nes tai labai brangu. Žemė centre yra labai brangi, taigi, čia statomi pastatai, kurių naudingasis plotas išsidėsto vertikalioje ašyje. Taigi, investuotojo planas pirmiausia turėtų apimti žemės sklypo pirkimo procesą, tam numatytą biudžetą. Dažnai yra perkamas ne sklypas, o kažkokia troba su sklypu, ir ten vėliau statomas daugiabutis.

Privažiavimas prie statybų vietos

Toliau skaityti „Ar lengva pastatyti daugiabutį?”

Kaip praplėsti erdvę

Kai būstas didžiuosiuose miestuose kainuoja vis daugiau, tokiuose salonuose kaip Dubingiai.lt galima leisti sau įsigyti keletą baldų ir interjero elementų, kurie erdvę ne užgriozdins, o praplės. Kompaktiškas gyvenimas tampa įprastu gyvenimo būdu daugybei žmonių.

Išnaudokite nišas

Pilka sofa prie sienosVisų pirma, nišos jūsų namuose gali tapti pačiomis geriausiomis spintomis, kurioms net nereikės jokių baldų ir kitokių papildomų dalykų. Sudėsite į nišas lentynas – ir tai taps geriausiu būdu gyventi tokioje erdvėje, susidėti daiktus taip, kad šie neužimtų vietos. Be to, tai bus ir stilingiau daugeliu atvejų, negu kokia nors keista padėta didžiulė sekcija, sugerianti saulės šviesą ir trukdanti normaliai gyventi.

Išnaudokite vertikalią erdvę

Svarbus principas, leidžiantis tinkamai susitvarkyti erdvę – tai vertikaliųjų ašių išnaudojimas. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad jums reikia pagalvoti, kaip susidėti daiktus ir apsistatyti butą taip, kad viskas būtų ne tik ant plokštumų horizontalių, bet ir ant vertikalių. Pvz., per visą sieną besidriekianti knygų lentyna iki lubų yra kažkas tokio, kas atspindi vertikalios padėties išnaudojimą, tačiau tai yra bene vienintelis mums įprastas sprendimas. Per mažai žmonių galvoja apie tai, kaip būtų galima išnaudoti aukštas lubas ar apskritai pačius palubius.

Daugiau šviesos, baltos, veidrodžių

Toliau skaityti „Kaip praplėsti erdvę”

Žiema ir automobilio priežiūra

Artėjant žiemai, reikia užtikrinti, kad tik kokybiški stiklai automobiliams bus jūsų automobilyje, ir tai leis jums žinoti, kad, pavyzdžiui, važiuojant kažkur, su automobiliu nebus bėdų, nesutrūks stiklas. Tačiau taip pat žiema pareikalauja griežčiau pasižiūrėti ir į įvairius kitus dalykus.

Susitvarkyti stiklus

Stiklų remontasVienas iš prioritetų artinantis žiemai, turėtų būti automobilio stiklų sutvarkymas. Kodėl? Todėl, kad visų pirma tie stiklai privalo funkcionuoti gerai ir atitikti standartus, normas visais metų laikais. O artėjant žiemai reikia imtis ypatingos apsaugos. Taigi ir automobilio stiklai turi būti kaip niekada tvirti, skaidrūs, geri. Matomumas labai prastėja. Jeigu priekinis ar kiti vairuotojui svarbūs stiklai tyri įtrūkimų, įskilimų, tai labai riboja ir blaško matomumą. Taigi, stiklų sutvarkymas turėtų būti labai svarbus, prioritetinis dalykas. Taip pat aišku ir dėl saugumo. Netvirti sutrūkę stiklai gali sprogti, sudūžti visada. Tačiau rizika padidėja ir kuomet yra klimato permainos, pvz., didelis šaltis iš lauko, karštis iš vidaus ir pan.

Padangos, padangos ir dar kartą padangos

Toliau skaityti „Žiema ir automobilio priežiūra”

Gyvenimas kaime ir mieste: kuo jie skiriasi, tai išbandžius

Ne tik zemes ukio technika, bet ir daugybė kitų skirtumų skiria miesto ir kaimo gyvenimą. Žinoma, mieste niekada nepamatysite pūškuojančio traktoriaus ar lėtai savo dantis išskleistus vežančio kombaino. Vos išvažiuojate iš miesto, šie padarai it kažkokie keisti laukiniai gyviai, sutinka jus laukuose, pievose. Tačiau pažvelkime plačiau ir pažiūrėkime, kokių dar žmonės pastebi skirtumų tarp miesto ir kaimo gyvenimo.

Skiriasi transportas, kurį matai per langą

Žemės ūkisTaigi, kaip minėjome, labai skiriasi transportas. Tik kaime važinėja kombainai, ar galbūt nedideliuose jungiančiuose miestukuose pravažiuoja. Tačiau tokios transporto priemonės nesiartina prie didmiesčių ir į juose niekuomet nelenda, nes žino, kad nieko gero ten nepeštų. Kaimuose taip pat nesutiksite tokių transporto priemonių kaip riedžių, segvejų, troleibusų, tramvajų, metro, taip pat mažiau čia bus riedučių ar elektrinių paspirtukų, kuriuose dabar taip mėgsta miesto gyventojai.

Kai atsiranda naktis

Toliau skaityti „Gyvenimas kaime ir mieste: kuo jie skiriasi, tai išbandžius”